Tevékenységeink

 • Gazdaságfejlesztés

  Kialakítunk és folyamatosan fejlesztünk egy olyan befektetésösztönző rendszert, amely adó- és járulékkedvezményekkel, megfelelő infrastrukturális, illetve egyéb támogatásokkal alkalmas lehet arra, hogy az autó-motorsportban is érdekelt nemzetközi high-tech vállalkozások Magyarországon végezzék tevékenységüket.

 • Szemléletformálás

  Kiemelten kezeljük egyebek mellett a közlekedésbiztonság kérdését, a nemek közti egyenlőséget, illetve a technológiai innovációkkal kapcsolatos szemléletformáló munkát.

 • Ágazatspecifikus K+F ösztönzése

  Támogatjuk és ösztönözzük mind az 5G, illetve az egyéb adatátviteli rendszerek autó-motorsporthoz kapcsolódó fejlesztését, mind a fenntartható fejlődést és a környezetvédelmet szolgáló fejlesztéseket.

 • Infrastruktúra-fejlesztés

  Szakmailag felügyeljük a jövőben újonnan épülő állami tulajdonban lévő pályák tervezését és kivitelezését, illetve szorosan együttműködünk a Hungaroring Sport Zrt.-vel a pálya régóta aktuális felújításának szakmai munkájában. Továbbá részt veszünk a Hajdunánáson épülő MotoGP pálya építésének szakmai felügyeletében is.

 • Sportszakma támogatása

  A sportági szakszövetségekkel közösen tehetségkutatási és utánpótlás-nevelési programokat indítunk, emellett támogatjuk a szakemberek (sportbírók, versenyfelügyelők, műszaki beavatkozók, speciális mentők stb.) képzését.

 • STEM tárgyak népszerűsítése

  Science, Technology, Engineering, Maths. Az autó-motorsport segítségével minél szélesebb körben igyekszünk népszerűsíteni ezen tárgyakat és területeket középiskolai és felsőoktatási szinten.

 • Állami és privát szektor összehangolása

  Az ágazat fejlesztését piaci források bevonásával és az állami támogatások hatékony felhasználásának koordinációjával segítjük.

 • Kommunikáció

  Kialakítunk egy olyan médiafelület-rendszert, amellyel az állami és magánszektorból érkező támogatóknak valódi, értékes megjelenést tudunk biztosítani.

 • Sportdiplomácia

  Diplomáciai háttértámogatást nyújtunk és lefolytatjuk a szükséges tárgyalásokat a meghatározó nemzetközi szereplőkkel (Liberty Media, Dorna Sports, FIA, FIM stb.). Előkészítjük a Magyarországon még meg nem rendezett, de nagy érdeklődésre számot tartó nemzetközi autó-motorsportos eseményeket.

 • Zöld mobilitás

  A multimobilitás, ezen belül a zöld mobilitás, a kevésbé környezetszennyező közlekedési eszközök minél szélesebb körű használata, a modernebb járműállomány és a fenntarthatóság stratégiai jelentőségű terület a működésünkben. Célunk, hogy 2030-ra a hazánkban előállított energia 90 %-ban CO2-mentessé, Magyarország pedig 2050-re klímasemleges országgá váljon – például az általunk koordinált Zöld Busz Program által.