HUMDA Lab Nonprofit Kft.

A HUMDA Zrt. megalakulásának pillanatában már megfogalmazódott az igény, hogy a Társaság a versenytevékenység alapját biztosító kutatás-fejlesztési és innovációs területen is hozzájáruljon a nemzeti autó-motorsport fejlesztéséhez. A HUMDA Lab Nonprofit Kft. ezt a törekvést követve jött létre.

A Lab célkitűzése, hogy a nemzeti autó-motorsport kutatási és fejlesztési tevékenységeinek inkubátora és iránymutató szervezete legyen, valamint a sport új technológiai és fenntarthatósági kihívásaira és HiTech imázsára építve világszínvonalú K+F tevékenységet végezzen. A társaság víziója, hogy a járműipari kutatói pálya kiválóságai számára etalon munkahelyet biztosítson, szakmai kompetenciáinak és infrastruktúrájának köszönhetően pedig magas technológiai szintű versenyszériák, -csapatok, iparági és oktatási partnerek válasszák a Lab fejlesztéseit és együttműködési lehetőségeit.

A HUMDA Lab három fő célterületre összpontosítja tevékenységét:

Kutatás és tudástranszfer

kiemelt céljai az autó- és motorsport technológiai és fenntarthatósági kihívásaival kapcsolatos kutatómunka és projektek megvalósítása, a kutatói és járműmérnöki pálya népszerűsítése, a nemzeti kutatási potenciál és elismertség növelése és szakember utánpótlás erősítése.

Technológiai fejlesztések

során cél a kutatási eredmények felhasználása és az aktuális sportszakmai kihívásokra választ adó, piacképes és innovatív HiTech járműipari termékek fejlesztése, valamint szakmai kompetenciák és együttműködési lehetőségek biztosítása versenyszériák, -csapatok, iparági és oktatási partnerek számára (többek között olyan fejlesztési területeken, mint az önvezető, autonóm versenyző algoritmus és mesterséges intelligencia alapú versenyszimulációs lehetőségek, az alternatív versenyautó hajtáslánc és üzemanyag fejlesztések, vagy a versenypálya használati optimalizációt és magas szintű adatelemzést támogató megoldások kialakítása).

Kutatási és innovációs infrastruktúra fejlesztések

fókuszában olyan szakmai koncepciók kialakítása és beruházások nyomon követése áll, melyek lehetővé teszik a magas technológiai szintű versenycsapatok és fejlesztő cégek bevonzását, valamint a velük való együttműködésből eredő szinergiák kiaknázását.

Kapcsolat

  • 1113 Budapest, Dávid Ferenc utca 4-6.

HUMDA pro Szolgáltató Kft.

A HUMDA pro Kft. az autó-motorsport területén folytat üzleti tevékenységet. A Társaság célja megegyezik a HUMDA Zrt. célrendszerével. A HUMDA pro elsősorban a HUMDA szakmai programjainak megvalósításához szükséges promóciós, marketing és értékesítési tevékenységet végez.

A HUMDA pro a társadalmilag fontos célok elérése érdekében egyesíteni és összehangolni kívánja az állami és piaci szereplőket. A Társaság célkitűzéseinek élén olyan fontos küldetések állnak, mint a hazai közlekedésbiztonság javítása, a fenntartható innovációk és technológiák támogatása, valamint az objektív mérések alapján történő tehetségkutatás megteremtése.

A HUMDA pro stratégiai céljai az alábbiak:

  • az autó-motorsport versenyzők utánpótlásának elősegítése

  • a közlekedéskultúra javítása és a biztonságos közlekedésre nevelés

  • a hazai járműipari K+F tevékenység erősítése

  • hazai sportesemények és rendezvények rendezése, promótálása

  • a hazai autó-motorsport fejlesztését elősegítő tevékenységek menedzselése

Kapcsolat

  • 1113 Budapest, Dávid Ferenc utca 4-6.