Települések pályázhatnak egyedi támogatásra az Európai Mobilitási Héthez kapcsolódóan

Budapest, 2023. szeptember 11. – A HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. és a KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet Nonprofit Kft. közösen együttműködve egyedi támogatási lehetőséget hirdet önkormányzatok, illetve önkormányzati tulajdonban álló szervezetek számára az Európai Mobilitási Hét és az Autómentes Nap megszervezéséhez. A 2023. évi Európai Mobilitási Hetet szeptember 16. és 22. között rendezik meg, az utolsó nap egyben az Autómentes Nap.

Európa legnagyobb közlekedéssel összefüggő környezetvédelmi kampányában megvalósuló szemléletformáló programsorozatok lebonyolításához kérhető támogatás. Mindkét eseményt a "Takarékoskodj az energiával!" jelmondattal szervezik meg, az ezekhez illeszkedő események megrendezésével kapcsolatban felmerült költségek is elszámolhatók az egyedi támogatás terhére.

A támogatás forrását idén az Energiaügyi Minisztérium biztosítja, a teljes rendelkezésre álló forrás 180 millió forint, mely vissza nem térítendő egyedi támogatást biztosít a magyarországi településeken szervezett programokhoz. A 2023. évi Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap megtartásához kapcsolódóan tudás-élmény alapú programok, vetélkedők, versenyek szervezéséhez, a környezetbarát, energia-hatékony és klímatudatos közlekedésre nevelést elősegítő rendezvények és a kerékpározást, valamint a közösségi közlekedést népszerűsítő programok megvalósításához kérhető támogatás. A települések lakosságszám alapján meghatározott kategóriák szerinti összeget kaphatnak.

Az egyedi támogatás igényléséhez szükséges dokumentumokat 2023. szeptember 11. 8:00 óra és szeptember 15. 17:00 óra között lehet beküldeni az elektromobilitas.humda.hu weboldalon, a felhasználásáról szóló beszámolót és pénzügyi elszámolást 2023. október 16. és november 17. közt kell benyújtani. További információk és részletek az elektromobilitas.humda.hu/amn2023/ oldalon találhatók.

A közleményhez kapcsolódó kép innen tölthető le:
https://drive.google.com/drive/folders/1G0au7xrcvQRZsZWx3haL8CqpKTD4QeSY 

A HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. HUMDA Green néven koordinálja az elektromos meghajtású közlekedési eszközök támogatási rendszerét és a Zöld Busz Programot Steiner Attila, az Energiaügyi Minisztérium államtitkára együttműködésével. Az Ügynökség részt vesz a Nemzeti Hidrogénstratégia 2030 megvalósításában, közreműködik a hazai közlekedéskultúra és közlekedésbiztonság fejlesztésében, a hazai mérnökképzés, illetve a környezetkímélőbb technológiák népszerűsítése mellett gazdaságfejlesztési és sportdiplomáciai feladatokat is ellát. A HUMDA a szektor szereplőit összefogva és velük szoros együttműködésben részt vesz a hazai autó- és motorsportszakma koordinálásában. A győri Széchenyi István Egyetemet fenntartó Széchenyi István Egyetemért Alapítvány tulajdonában lévő társaság újragondolja és megerősíti Magyarország szerepét az átalakuló mobilitás korszakában. kommunikacio@humda.hu