Közlekedésbiztonsági kampányhoz csatlakozott a HUMDA

Budapest, 2023. május 11. – A HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. is csatlakozott a május 11-i közlekedési kultúra napja kapcsán indított figyelemfelhívó kampányhoz. A közösségi médiában közzétett videóban a hazai autó- és motorsport legendái, illetve reménységei hívják fel a figyelmet a biztonságos közlekedésre.

A HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. által készített videóban Michelisz Norbert, túraautó-világkupa győztes a sebességkorlátozás betartására; Kiss Norbert négyszeres Európa-bajnok kamionversenyző az odafigyelés fontosságára; Szujó Zoltán, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke a biztonsági öv használatára hívja fel a figyelmet. Talmácsi Gábor világbajnok motorversenyző elmondta, hogy ha adrenalint szeretne égetni, akkor azt mindig csak versenypályán teszi, soha nem közúton. Csomós Miklós raliversenyző pedig azt hangsúlyozta, hogy a közút nem versenypálya.
Kovács Bálint gyorsasági motorversenyző szerint a védőfelszerelés és a megfelelő ruházat elengedhetetlen a motorkerékpárokon, Katona Áron motokrossz-versenyző pedig kiemelte a bukósisakviselés meghatározó szerepét. Dr. Szauter Ferenc, a Széchenyi István Egyetem Járműipari Kutatóközpontjának vezetője pedig a türelmet említette meg, mint a biztonságos közlekedés pótolhatatlan összetevőjét.

– Nem lehet elégszer hangsúlyozni a közlekedésbiztonság fontosságát. A HUMDA minden eszközével hozzá akar járulni annak a nagyszabású célnak az eléréséhez, hogy 2050-re ne történjenek halálos kimenetelű balesetek a közutakon. Kampányokkal, vezetéstechnikai tréningekkel, rendezvényekkel és számos aktvitással, így ezzel a videóval is hozzá akarunk járulni ahhoz, hogy mindenki figyeljen oda a többi közlekedőre és defenzív vezetési stílussal járuljon hozzá a balesetszámok csökkenéséhez – emelte ki Weingartner Balázs, a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. elnök-vezérigazgatója.

– Büszkék vagyunk rá, hogy olyan nagy nevek is elvállalták a szereplést ebben a videóban, mint Michelisz Norbert vagy Talmácsi Gábor. Két éve volt már egy közös kampányunk „Maradj ember a volán mögött is!” szlogennel, de azóta is folyamatosak az aktivitásaink ezen a területen. A tavaly őszi-téli kampányunk épp nemrég kapott két platina díjat a világ egyik legrégebbi és legnagyobb kreatív versenyén, a dallasi Hermes Creative Awards-on. Összesen már több millió embert értünk el, de tudjuk, hogy ez a munka már akkor megéri, ha csak néhány balesetet is meg tudunk akadályozni a személetformálással – mondta Lázár László, a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. kommunikációs vezető.
A közlekedési kultúra napját minden évben május 11-én tartják, ez a biztonságtudatosan, környezettudatosan, udvariasan közlekedő emberek ünnepnapja. Ekkor a közlekedő társadalom és a kulturált közlekedés ügye iránt elkötelezett szervezetek rendezvényekkel, aktivitásokkal hívják fel a közfigyelmet a közlekedés sokszínűségére, szépségére, technikai vívmányaira, a biztonságtudatos, toleráns, egymásra odafigyelő közlekedési magatartás fontosságára a közúti, a vasúti, a vízi és a légi közlekedés területén egyaránt.

A közleményhez kapcsolódó kép innen tölthető le:
https://drive.google.com/drive/folders/1aho2wKYHBB6bKboNlZsJkO6ra5D8r9ub 
A videó itt tekinthető meg: https://youtu.be/EpPvGFo4eqE 

A HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. a szektor szereplőit összefogva és velük szoros együttműködésben részt vesz a hazai autó- és motorsportszakma koordinálásában. Az Ügynökség HUMDA Green néven koordinálja az elektromos meghajtású közlekedési eszközök támogatási rendszerét és a Zöld Busz Programot Steiner Attila, az Energiaügyi Minisztérium államtitkára együttműködésével. A HUMDA Zrt. emellett közreműködik a hazai közlekedéskultúra és közlekedésbiztonság fejlesztésében. A hazai mérnökképzés, illetve a környezetkímélőbb technológiák népszerűsítése mellett gazdaságfejlesztési és sportdiplomáciai feladatokat is ellát a magyarországi mobilitási piac meghatározó szereplője. A győri Széchenyi István Egyetemet fenntartó Széchenyi István Egyetemért Alapítvány tulajdonában lévő társaság újragondolja és megerősíti Magyarország szerepét az átalakuló mobilitás korszakában. kommunikacio@humda.hu