Harmadik endurocross bajnoki címét szerezte meg Liszka Roland Noel, a Hungarian Motorsport Academy versenyzője

Budapest, 2023. november 13. – Két motorsportversenyző képviselte a Hungarian Motorsport Academy színeit a hétvégén, mindketten az endurocross szakágban értek el kimagasló sikereket. Liszka Roland Noel a Magyar Endurocross Bajnokság idei utolsó fordulóján sikerült nyernie a Pro2-es kategóriában, így a bajnoki címet is megszerezte. Zsigovits Norbert az Egyesült Államokban állhatott dobogóra. Zanócz Noel ezúttal a versenypályán kívül ért el egy nagy sikert miután bejelentették, hogy gyári szerződést kap a jövő évre a Fantic motocross csapatánál.

MOTORSPORT

Szombaton rendezték meg a Magyar Endurocross Bajnokság utolsó fordulóját Szankon, ahol a Hungarian Motorsport Academy (HMA) versenyzője, Liszka Roland Noel is rajthoz állt. A rendkívül technikás pályán Noelnek végig koncentrálnia kellett, de végül meggyőző előnnyel abszolválta a futamát. Annak ellenére, hogy futama 5. körében elesett, sikerült több mint öt perces előnnyel megnyernie a közel kétórás versenyt vetélytársai előtt. Liszka Roland Noel így a két hete megszerzett enduro magyar bajnoki címe mellett az endurocross szakágban is az idei év bajnoka lett. Számára azonban még nem ért véget az év, Liszka Roland Noel ugyanis rajthoz áll a november 25-én, Franciaországban kezdődő Superenduro GP első futamán, ahol a Junior kategóriában fog majd szerepelni.
Zsigovits Norbert utolsó versenyét teljesítette az Egyesült Államokban, az amerikai endurocross-bajnokságon Redmondban állt rajthoz. A hétvége folyamán idei legjobb teljesítményét nyújtotta a bajnokságban a HMA versenyzője: egy kvalifikációs futamban, megelőzve a gyári versenyző, junior-világbajnokot is sikerült a legjobban teljesítenie, majd az expert kategória döntőjében egy közepes rajt után a dobogó második fokára állhatott. Teljesítményével a profik döntőire is kvalifikálta magát, ahol megállta a helyét a rutinosabb vetélytársak között is, végül a három futam összesített eredményei alapján a 11. pozíciót szerezte meg. Zsigovits Norbert így jelentős tapasztalattal és versenykilométerrel a háta mögött vághat neki a két hét múlva kezdődő superenduro-világbajnokságnak. A királykategóriában Szőke Márkkal együtt képviselik majd a Hungarian Motorsport Academy színeit, februárban pedig Budapesten, az MVM Dome-ban állnak majd rajthoz.
Zanócz Noel jövő évi tervei is nyilvánosságra kerültek a hétvégén, miután a milánói EICMA kiállításon bemutatták a Fantic motorgyár jövő évi felállását, amiben Zanócz Noel is helyet kapott. Az SDM Corse Racing fogja működtetni a hivatalos versenycsapatot, a magyar versenyző pedig 1+1 éves szerződést írt alá a gyári alakulattal, így Katona Áron mellett jövőre még egy HMA versenyző szerepelhet gyári versenyzőként. Zanócz Noel számos nemzetközi versenyen, köztük az Európa-bajnokságon és világbajnokságon is indul az EMX125-ös kategóriában, méghozzá kiváló csapattársakkal.

Nyolc autó- és motorsport szakágban 29 versenyző támogatásával folytatódik 2023-ban a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. által tavaly létrehozott Hungarian Motorsport Academy utánpótlásnevelési rendszer. A HUMDA emellett egy versenycsapatot, valamint a Magyar Nemzeti Autósport Szövetséget és a Magyar Motorsport Szövetséget is támogatja. A kiválasztást Michelisz Norbert, a túraautó világkupa 2019-es bajnoka és Talmácsi Gábor, a MotoGP-sorozat 2007-es világbajnoka irányította. A támogatási rendszer feladata előremozdítani a fiatal versenyzők karrierjét, hogy magasabb szintű bajnokságokban, professzionálisabb körülmények közt koncentrálhassanak a versenyzésre. academy@humda.hu