A HMA versenyzője, Hideg Ádám a 9. legjobb újonc lett a Formula Winter Series valenciai második futamán

Budapest, 2024. február 20. – A Hungarian Motorsport Academy (HMA) által támogatott Hideg Ádám folytatta felkészülését az olasz Formula 4-es bajnokságra, a Formula Winter Series valenciai hétvégéjének második futamán az újoncok között sikerült újra a legjobb 10 versenyző közé kerülnie. A WSK Super Master Series harmadik fordulóján Gender Tamást egy versenybaleset akadályozta meg a döntőbe jutástól, Zsebő Marcell pedig biztató részeredményeket produkált.

 

Második versenyhétvégéjét teljesítette Valenciában a népes, összesen 38 főt számláló Formula Winter Series mezőnyében a 16 éves Hideg Ádám. A szombati kvalifikációs edzés lebonyolítása kisebb káoszba fulladt, miután 32 versenyzőt zártak ki a pályahatárok megsértése miatt, Hideg Ádám végül a 10. sorból kezdhette meg az első futamot. A rajt után bár visszaesett pár pozíciót, a 12 kör alatt sikerült visszakapaszkodnia a 20. helyig, az újoncok értékelésében a 13. lett. A vasárnapi, második verseny rajtja csúszással indult, miután a rajtrácsot nem megfelelően alakították ki a verseny szervezői. Hosszú várakozás és egy átalakított rajtlista után Hideg Ádám a 30. helyről volt kénytelen megkezdeni a felzárkózást. Akárcsak Jerezben, ezen a futamon érte el hétvégi legjobb eredményét, miután tizennégy pozíciót tudott javítani a rajthelyéhez képest, és a Jenzer Motorsport legjobb pilótájaként a 16., az újoncok értékelésében a 9. legjobb lett. Az utolsó, fél óráig tartó versenyt a 24. helyről várhatta: pár eseménydús előzés után végül a 22. helyen fejezte be a hétvégét, az újoncok közt a 15. helyen értékelve.

             

A WSK Super Master Series harmadik fordulójára, az OK-J kategóriában összesen 98 versenyző adta le a nevezését Franciacortán, köztük a HMA két fiatal gokartversenyzője is, Gender Tamás és Zsebő Marcell. A hétvége remekül kezdődött Gender Tamás számára, a kvalifikáción a 7. leggyorsabb volt a csoportjában, így az előfutamokat is az élmezőnyből kezdhette meg. Bár több koccanás is visszavetette, végül az öt selejtezőfutam teljesítése után még mindig a döntőbe jutást érő 33. pozícióból várhatta az elődöntőt. Itt azonban öt körrel a leintés előtt kiesett a versenyből, így idén először nem sikerült a döntőbe kvalifikálnia magát.

 

Zsebő Marcellnek az egy körös tempóban és a versenyzésben is sikerült jelentősen előre lépnie a legutóbbi versenyhétvégéhez képest, a selejtezőfutamain többször is a középmezőnyben végzett. A juniorok közt először jutott be az elődöntőbe, ahol hat pozíciót is javított, de egy időbüntetés miatt a 26. helyen lett rangsorolva, így ő sem került be a legjobb 36 versenyző részvételével zajló döntő futamra.

             

 

A Hungarian Motorsport Academy versenyzőinek hétvégi eredményei:

 

AUTÓSPORT

Bajnokság

Helyszín

Eredmények

Hideg Ádám

Formula Winter Series F4

Valencia

1.futam: 20.

2.futam: 16.

3.futam: 22.

Gender Tamás

WSK Super Master Series

Franciacorta

Összesítésben: 43.

 

 

Zsebő Marcell

WSK Super Master Series

Franciacorta

Összesítésben: 63.

 

 

 

Nyolc autó- és motorsport szakágban 29 versenyző támogatásával folytatódik a Széchenyi Egyetemi csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. által tavaly létrehozott Hungarian Motorsport Academy utánpótlásnevelési rendszer. A HUMDA emellett egy versenycsapatot, valamint a Magyar Nemzeti Autósport Szövetséget és a Magyar Motorsport Szövetséget is támogatja. A kiválasztást Michelisz Norbert, a túraautó világkupa 2019-es bajnoka és Talmácsi Gábor, a MotoGP-sorozat 2007-es világbajnoka irányította. A támogatási rendszer feladata előremozdítani a fiatal versenyzők karrierjét, hogy magasabb szintű bajnokságokban, professzionálisabb körülmények közt koncentrálhassanak a versenyzésre. academy@humda.hu