A HMA gokartversenyzője, Gender Tamás 19. helyen végzett a lonatói WSK-futamon

Budapest, 2024. január 30. – Január utolsó hétvégéjén az év egyik legrangosabb és legnagyobb gokart bajnoksága vette kezdetét az olaszországi Lonatóban, ahol a Hungarian Motorsport Academy (HMA) színeiben két fiatal tehetség, Gender Tamás és Zsebő Marcell is rajthoz állt a WSK Super Master Series első fordulóján.

Az elmúlt hétvége után ismét a lonatói South Garda Karting versenypályára látogatott a WSK-mezőnye, ahol a Champions Cup után a négy fordulós Super Master Series sorozat vette kezdetét, több mint 50 ország 330 pilóta részvételével. A bajnokság korábbi bajnokai közt olyan neveket találunk, mint Max Verstappen, és Antonio Giovinazzi. A juniorok között második versenyhétvégéjét töltő Zsebő Marcell számára a minél több tapasztalatszerzés volt a cél az új csapatában, a 82 főt számláló OK-Junior kategóriában. Az időmérő edzésen a 23. helyet szerezte meg a csoportjában, majd a pénteki két selejtező futamot is sikeresen abszolválta, többet tudott harcolni a versenytársakkal, és a tempója is javult az előző versenyhétvégéjéhez képest. A szombati napon még két selejtezőfutam várt rá: az egyikben 6 helyet is tudott javítani a rajtpozícióján, és lett végül a 22., majd a másikban a futam első harmadában hátrébb esett és egy büntetést is begyűjtött, így a 4 selejtezőfutam összesítése után végül nem került be a vasárnapi elődöntőkbe.

Gender Tamásnak remekül sikerült a kvalifikációs edzés az OK-Junior géposztályban, a 8. pozícióban zárt a csoportjában, mindössze két tizedmásodperccel maradt el az éllovastól. A selejtezőfutamok után a 36. helyen sikerült kvalifikálnia magát az elődöntőbe, amit a 16. helyen fejezett be, így bejutott a legjobb 36 versenyzőt számláló verseny döntőjébe. Itt miután az első körben visszaesett a mezőny legvégére, karrierje egyik legjobb teljesítményét nyújtva körről-körre előzte meg ellenfeleit, végül 14 pozíciót javítva a 19. helyen fejezte be élete első Super Master Series döntőjét, ami az eddigi legjobb eredménye WSK-futamon. A versenysorozat második fordulóját két hét múlva rendezik Cremonában.

 

A Hungarian Motorsport Academy versenyzőinek hétvégi eredményei:

 

AUTÓSPORT

Bajnokság

Helyszín

Eredmények

Gender Tamás

WSK Super Master Series

Lonato

Döntő: 19.

Zsebő Marcell

WSK Super Master Series

Lonato

Összesítésben: 76.

 

Nyolc autó- és motorsport szakágban 29 versenyző támogatásával folytatódik a Széchenyi Egyetemi csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. által tavaly létrehozott Hungarian Motorsport Academy utánpótlásnevelési rendszer. A HUMDA emellett egy versenycsapatot, valamint a Magyar Nemzeti Autósport Szövetséget és a Magyar Motorsport Szövetséget is támogatja. A kiválasztást Michelisz Norbert, a túraautó világkupa 2019-es bajnoka és Talmácsi Gábor, a MotoGP-sorozat 2007-es világbajnoka irányította. A támogatási rendszer feladata előremozdítani a fiatal versenyzők karrierjét, hogy magasabb szintű bajnokságokban, professzionálisabb körülmények közt koncentrálhassanak a versenyzésre. academy@humda.hu